Technologie toegankelijk gemaakt
in TED-waardige talks

Op mijn 13e begon ik met het bouwen van websites. Door de organisatie van 50 TEDx events wereldwijd, kwam ik in contact met talloze gave innovaties en technologieën.

Helemaal gefascineerd hierdoor, ben ik in 2015 begonnen met crypto en blockchain, later in VR en AI. Dit begon met het opzetten van twee bedrijven; een adviesboutique en een scale-up met $18 miljoen investering.
Daarnaast ben ik in mijn vrije tijd Digital Leader bij het World Economic Forum en Board Member bij de Blockchain Netherlands Foundation.

De kennis en kunde vanuit mijn dagelijkse werk met nieuwe technologieën, zoals cryptovaluta, NFTs, GenAI en metaverse, deel ik zeer regelmatig in trendblogs, die al meer dan een miljoen lezers trokken.

"Jan vertelt enthousiast, deelt treffende voorbeelden en zorgt voor voldoende interactie met het publiek!"
Daphne
KNVB
"Hoog energielevel, goede interactie met publiek en gewoon een leuk verhaal om te horen!"
Herm
Maastricht University Medical Center
"Het was tof om te zien en horen hoe hij professionals in de telecomsector wist te triggeren met zijn verhaal. Jan is overduidelijk zeer ervaren in het presenteren aan groepen - wat voor een goede toevoeging zorgde en net dat stukje sprankeling in ons evenement bracht."
Eline
Huawei

Vanuit de praktijk, interactief
en in begrijpelijke taal.

Omdat ik zie ik dat steeds meer mensen en organisaties grote interesse hebben in nieuwe technologieën, maar niet weten wat het precies inhoudt, hoe het werkt en waar ze moeten beginnen, spreek ik hier vol enthousiasme regelmatig over.

In mijn keynotes kijk ik niet alleen naar de toekomst, maar vooral ook naar alle ervaringen uit de praktijk. De impact, implicaties en implementaties van technologieën, in Jip & Janneke taal uitgelegd. In een TED-waardige interactieve talk boordevol voorbeelden en met focus op goed begrijpen, zonder onnodige buzzword bingo.

"Vanochtend hing de zaal aan de lippen van Jan! Crypto, we horen er zoveel over maar weten er zo weinig van. In duidelijke taal nam Jan ons mee in de wereld van bitcoin en Crypto. Heel fijn wanneer iemand de zaal weet te boeien, duidelijk is en antwoord heeft op vragen. Ook een compliment voor de communicatie vooraf. Maar met een van de oprichters van de Ted Talks had ik daar niet aan hoeven twijfelen. Hartelijk bedankt Jan en zeker tot een volgende keer!"
Mariska
24UurInBedrijf
"Met je expertise in Artificiële Intelligentie (AI) werden we ondergedompeld in de vele mogelijkheden & uitdagingen ervan. Interessante materie die de hele zaal aan het denken heeft gezet! Kortom, een geslaagde TED Talk & enthousiaste mensen … wat wil je nog meer!"
Isolde
Gemeente Brunssum
"Goed voorbereid, professioneel, met veel energie gegeven en elke sessie inspirerend en vol informatie. Heel fijn om op deze manier samen te werken en deze mooie events te kunnen aanbieden aan ondernemers."
Kirsten
NOA

Van alle typen podia thuis

Naast het spreken op events, host of neem ik ook graag deel aan panels en geef ik regelmatig masterclasses en trainingen. Inmiddels heb ik in de afgelopen jaren een ruime ervaring mogen opdoen met het spreken voor intieme gezelschappen van 8 personen tot een podium voor 8000 bezoekers. Wereldwijd, fysiek en virtueel. In de Nederlandse of Engelse taal.

Ik maak mijn keynotes op maat; echt gericht op de achtergrond van het publiek in de zaal en/of de industrie waaruit de organisatie komt. Met praktische voorbeelden, inzichten en directe aanknopingspunten.

"Jan gave a fantastic lecture! Highly relevant for international correspondents, who move around a lot and need to connect with people and find relevant stories. Jan used his experience as TedX organiser ánd TedX speaker and provided us with excellent tips."
Marloes
NRC Handelsblad
"Mooi en inspirerend verhaal! Veel eye openers en pragmatische tips om direct met AI aan de slag te gaan in mijn ondernemingen."
Eric
SNS Bank
"Wat een feestje om Jan op het podium te hebben!. Het was een lastige opdracht: kan je in 20 minuten de basics van blockchain uitleggen, en ook nog even een overview geven van de NL'se initiatieven binnen digitale marketing. Gelukt! En wat een enthousiasme op dat podium."
Yvonne
TMG

Veelgevraagde onderwerpen waar ik over spreek:

Bitcoin & Cryptovaluta

In slechts 15 jaar tijd hebben Bitcoin en andere cryptovaluta een ongekende impact gekregen op het traditionele wereldwijde financiële systeem. Overheden adopteren en inwoners van ontwikkelingslanden adopteren ze massaal, maar waarom? Hoe werken ze precies en waarom hebben ze zo'n impact?

(Generatieve) AI

Ook al zit Artificiele Intelligentie al jaren in ons leven verweven, sinds de lancering van ChatGPT staat de wereld op zijn kop. Het gaat een grote impact hebben op de toekomst van ons werk, ons denken en onze maatschappij. Hoe heeft dat het nu al en hoe ziet de toekomst er uit? Hoe kan je hier als individu en organisatie mee aan de slag? Wat zijn de kansen en bedreigingen?

NFTs & Tokanisatie

Niet alleen digitale content; vastgoed, aandelen en talloze andere fysieke en virtuele eigendommen; alles wordt al getokaniseerd. Naar verwachting meer dan $1 triljoen aan eigendommen in de komende 5 jaar. Maar wat is dit precies? Waarom zou je digitale eigendomsbewijzen (NFTs) van bezittingen willen maken en hoe kan je dit zelf?

Metaverse & VR

De metaverse opent een heel nieuwe, grenzeloze digitale wereld waar realiteit en virtualiteit samensmelten. Ontdek hoe de metaverse ons leven en de manier waarop we interacteren ingrijpend zal veranderen. Hoe zijn bedrijven nu al actief hierin en wat zijn hun bevindigngen? Wat zijn de uitdagingen en kansen? Hoe kan je hier als organisatie zelf al in actief zijn?

Blockchain & Web3

Het wordt ook wel de volgende versie van het internet genoemd, waarin de gebruiker weer 'in control' is en niet de grote tech bedrijven: web3. Maar wat is blockchain precies en waarom is de technologie zo revolutionair? Maak niet alleen kennis met de unieke werking, maar ook de talloze voorbeelden van waar het nu al wereldwijd een grote positieve impact heeft op industrieën, bedrijven en mensen.

Decentralized Finance (DeFi)

De grootste trend binnen blockchain technologie, die momenteel massaal wordt geadopteerd door financiële instellingen wereldwijd. Ontdek Decentralized Finance (DeFi), een financiële revolutie die iedereen in staat stelt om zonder tussenkomst van banken toegang te krijgen tot leningen, handel en beleggingen.

CBDC's

Inmiddels is 98% van de Centrale Banken er wereldwijd mee bezig; een eigen Central Bank Digital Currencie (CBDC's), digitale valuta's uitgegeven door centrale banken die de manier waarop we geld gebruiken en beheren veranderen. Maar wat zijn CBDC's en wat voor impact gaan ze hebben op het wereldwijde financiële systeem?

DAO's

Van decentraal geld (crypto) en decentraal eigendom (NFTs) naar decentraal organisaties laten opereren; maak kennis met Decentrale Autonome Organisaties (DAO's). Een bijzondere ontwikkeling binnen blockchain technologie, waarin besluitvorming wordt gedemocratiseerd en transparantie wordt bevorderd.

"Wij wilde een spreker die enthousiast kan spreken, een mooie en goede interactie heeft met het publiek maar bovenal iemand die iedereen in het publiek geïnteresseerd houdt. Dit alles, plus de open houding en het enorme charisma maakte Jan de spreker waar wij zeer positief verrast over waren. Met zijn visie en enthousiasme heeft hij iedereen op het puntje van hun stoel gehouden, wat normaliter een opgaven is bij een jongeren organisatie. Voor mij persoonlijk is Jan een van de betere sprekers die het publiek ook daadwerkelijk iets kan leren met een zeer interessante visie. Jan was en blijft altijd welkom en wij zien hen graag nog eens langskomen."
Stefan
Belastingdienst
"Voor de allereerste #Regiosafari Noord-Holland Noord in De Kop en Westfriesland zocht ik een inspirerende spreker. Dit heb je meer dan waargemaakt door met groot enthousiasme honderden collega's in de gastvrijheid sector te inspireren en van praktische tips en hand-outs te voorzien. Het was een waar genoegen met jou. Bovenal waardeer ik het enorm dat je in elke situatie bleef meedenken hoe wij samen de meest optimale kwaliteit konden behalen."
Géke
Noord-Holland-Noord

Een selectie organisaties waar ik voor mocht werken​

npm capital
politie
PGGM
postnl
tmg
canon
lengkeek
marktplaats
brunel
ey
lexence
knvb
arbo unie
dell
bouwend nederland
deloitte
medireva
google
nrc
lwv
liof
brightlands
torfs
thomas regout
sns bank
dfg
noa
startup bootcamp
levelfinance
holland fintech

Een selectie fotos van eerdere optredens: