Intussen heeft zo’n beetje iedereen wel een keer van crypto gehoord. De Bitcoin koers verwachting is bijvoorbeeld om de zoveel tijd in het nieuws. En tegenwoordig komen ook de termen blockchain en NFT geregeld voorbij. Maar wat houdt dit alles nu in? En wat is een goede manier om je te verdiepen in alle kennis die er bij de wereld van cryptovaluta’s komt kijken?

Laten we om te beginnen een aantal basisvragen beantwoorden. Zo krijg je een globaal idee van waar we hier nu precies mee te maken hebben.

Wat is Bitcoin?

Bitcoin is met afstand de meest bekende vorm van digitaal geld. Deze cryptovaluta is in 2008 de wereld in geholpen door Satoshi Nakamoto. Eén of meerdere personen waar tot vandaag de dag nog steeds niet van bekend is wie het is of zijn.

Bitcoin is een digitaal betaalmiddel, dat werkt zonder dat je hierbij een derde partij nodig hebt. Zoals bijvoorbeeld een bank. Bitcoin verifieert alle transacties namelijk middels een compleet netwerk van gedecentraliseerde computers. Er is dus niet een vaste eigenaar van ‘het bedrijf’ Bitcoin.

Wat is blockchain?

De blockchain moet je zien als een keten van opeenvolgende blokken met transacties. Deze blokken bevatten alle goedgekeurde transacties van een bepaalde cryptovaluta. Gezien deze publiek beschikbaar zijn, is iedereen in staat om te achterhalen waar Bitcoins bijvoorbeeld naartoe gaan.

Sinds de introductie van Ethereum gaat dit veel verder dan alleen betalingen met digitaal geld. Ook complete contracten (smart contracts) zijn via de blockchain vast te leggen.

Wat is een NFT?

Een NFT is een relatief nieuw concept binnen de cryptowereld. Het gaat hier om een non-fungible token. Dit is als het ware een digitaal eigendomscertificaat. Gezien dit vastligt op de blockchain is het zo mogelijk om middels NFT’s digitale kunst, tokens als vertegenwoordiging van fysiek vastgoed en videogame characters te bouwen.

Een NFT kopen is iets wat steeds meer mensen doen. Hier gaan tegenwoordig al miljoenen euro’s in rond. Zo bracht de duurste NFT maar liefst 91 miljoen dollar op. De verwachting is dat dit alleen nog maar verder gaat stijgen. Zeker met de komst van de metaverse.

Waarom de blockchain betekenis cruciaal is voor de toekomst
Bijna niemand is vandaag de dag al een expert op het gebied van crypto, blockchain, NFT’s en de metaverse. Dit is een zeer select gezelschap. Dat terwijl alles erop wijst dat de blockchain, NFT’s en de metaverse de toekomst zijn. Hoe sneller je dus zelf een antwoord weet op vragen als ‘Wat is een NFT?’, ‘Wat is een Bitcoin?’ en ‘Hoe werkt Bitcoin?’, hoe beter.

Wanneer je meer over deze sector weet dan de gemiddelde persoon, ben je in staat om hier je voordeel uit te behalen. Bijvoorbeeld op het gebied van crypto aandelen, de Bitcoin koers of een NFT kopen. Nog beter zou zijn als je een NFT maken als doelstelling hebt. Mits je uiteraard weet hoe je dit het beste aanpakt. Een expert weet als geen ander uit te leggen wat er op het moment allemaal speelt. Dit biedt de volgende voordelen:

  • Diepgaande uitleg blockchain technologie: Zeker als beginner klinkt blockchain technologie vaak ingewikkeld. Wanneer je je er echter in verdiept, valt dit reuze mee. De achterliggende concepten zijn vrij duidelijk. Dankzij de expertise van een spreker als Jan Scheele weet je al snel veel meer over deze revolutionaire technologie.

  • Op de hoogte zijn van de laatste trends: Daarbij staat één ding vast; deze sector staat nooit stil. Van Bitcoin en smart contracts tot aan NFT’s en de metaverse. Het is belangrijk om goed bij te blijven, zodat je precies weet wat er speelt. De ene innovatie volgt de ander op. Door er zo dicht mogelijk op te zitten, profiteer je hiervan mee.

  • De trend voor zijn: Door meer te leren over alles wat met crypto te maken heeft, ben je in staat om hier je voordeel uit te halen. Je moet het zien als de jaren ’90, toen het internet in opkomst was. Maar weinig mensen wisten precies wat het inhield. Vandaag de dag gebruiken we het echter allemaal. De digitale munt, non fungible tokens en blockchain technologie zijn de volgende revolutie.

Zaken als een eigen cryptomunt maken, een NFT kopen of handelen in cryptoaandelen beginnen bij de juiste, relevante kennis.